Karfiolový dip
Porcie
2
Čas prípravy
15
minutesČas varenia
30
minutesSuroviny
1/2 hlávky karfiolu
3 polievkové lyžice olivového oleja asi (45 ml)
2 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice šťavy z citrónu (30 ml)
Morská soľ na ochutenie
Červené reďkovky a nakrájaná šalátová uhorka na paličky na servírovanie s dipom
Postup prípravy receptu
- Do asi 600 ml vriaceho vývaru vložíma polovičku karfiolu
- Varíme asi 30 min, teplotu znížime z vrenia na strednú aby vývar bublal a karfiol sa varil
- Keď je karfiol mäkký preložíme ružičky do mixéra, pridáme 3 polievkové lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna a rozmixujeme na kašu, prípadne môžte ochutiť troškou soli
- Karfiolový dip by mal byť hustej konzistencie aby sme doň vedeli namáčať nachystanú zeleninu, v tomto prípade červenú reďkovku a paličky zo šalátovej uhorky prípadne inú zeleninu podľa vášho výberu,dip môže slúžiť ako predjedlo, snack alebo zdravé pohostenie pre návštevu.