Karfiolový dip

Karfiolový dip

Recipe by Mariana
Porcie

2

 
Čas prípravy

15

minutes
Čas varenia

30

minutes

Suroviny

  • 1/2 hlávky karfiolu

  • 3 polievkové lyžice olivového oleja asi (45 ml)

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 2 polievkové lyžice šťavy z citrónu (30 ml)

  • Morská soľ na ochutenie

  • Červené reďkovky a nakrájaná šalátová uhorka na paličky na servírovanie s dipom

Postup prípravy receptu

  • Do asi 600 ml vriaceho vývaru vložíma polovičku karfiolu
  • Varíme asi 30 min, teplotu znížime z vrenia na strednú aby vývar bublal a karfiol sa varil
  • Keď je karfiol mäkký preložíme ružičky do mixéra, pridáme 3 polievkové lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna a rozmixujeme na kašu, prípadne môžte ochutiť troškou soli
  • Karfiolový dip by mal byť hustej konzistencie aby sme doň vedeli namáčať nachystanú zeleninu, v tomto prípade červenú reďkovku a paličky zo šalátovej uhorky prípadne inú zeleninu podľa vášho výberu,dip môže slúžiť ako predjedlo, snack alebo zdravé pohostenie pre návštevu.

Comments are closed.