Pečený africký sumček
Porcií
2
Príprava
15
minutesPečenie 200st.
20
minutesSuroviny
Africký sumček bez kože 600g
Olivový olej 4 PL olivový olej
Morská soľ
Biele mleté korenie mleté korenie na ochutenie
Šťava z 1 citróna
Bazalka, drvená rasca pred pečením ochutíme
Postup prípravy receptu
- Africký sumec je štandardne hrozne zdravý, Omega3 , Omega6 mastné kyseliny, ktoré prospievajú srdcu, svalom, mozgu, kognitívnym funkciám čiže ryba sa páči aj mozgu, fičí mu to vďaka všetkým tým dobrým veciam. Obsahuje bielkoviny je dostať v predajni rýb resp. všelikde, táto bola balená vo vákuu, ryba bola vypitvaná, sumec nemá kosti jeej a necítiť ju rybacinou 😊
- Rybu umyjeme osušíme.
- Rybku z oboch strán nasolíme, naolejujeme olivovým olejom, potrieme čerstvým cesnakom alebo sušeným, ochutíme bazalkou z oboch strán a trošku mletej rasce a štipku mleté biele korenie
- Takto ochutenú rybu položíme na pekáč, ja som ju piekla na plechu kde bol papier na pečenie, na vrch môžete poukladať maslo ku koncu.
- Na konci vyberieme z rúry chutí fantasticky.
- Dobrú chuť 😊