Pečený africký sumček

Pečený africký sumček

Recipe by jarinokovac
Porcií

2

Príprava

15

minutes
Pečenie 200st.

20

minutes

Suroviny

  • Africký sumček bez kože 600g

  • Olivový olej 4 PL olivový olej

  • Morská soľ

  • Biele mleté korenie mleté korenie na ochutenie

  • Šťava z 1 citróna

  • Bazalka, drvená rasca pred pečením ochutíme

Postup prípravy receptu

  • Africký sumec je štandardne hrozne zdravý, Omega3 , Omega6 mastné kyseliny, ktoré prospievajú srdcu, svalom, mozgu, kognitívnym funkciám čiže ryba sa páči aj mozgu, fičí mu to vďaka všetkým tým dobrým veciam. Obsahuje bielkoviny je dostať v predajni rýb resp. všelikde, táto bola balená vo vákuu, ryba bola vypitvaná, sumec nemá kosti jeej a necítiť ju rybacinou 😊
  • Rybu umyjeme osušíme.
  • Rybku z oboch strán nasolíme, naolejujeme olivovým olejom, potrieme čerstvým cesnakom alebo sušeným, ochutíme bazalkou z oboch strán a trošku mletej rasce a štipku mleté biele korenie
  • Takto ochutenú rybu položíme na pekáč, ja som ju piekla na plechu kde bol papier na pečenie, na vrch môžete poukladať maslo ku koncu.
  • Na konci vyberieme z rúry chutí fantasticky.
  • Dobrú chuť 😊

Comments are closed.